Simträna hemma i egen pool

Kraven om simkunnighet klättrar allt lägre ned i åldrarna och redan i förskoleklass förekommer badhusbesök som kan få den tryggaste förälder att känna oro över att låta ett barn som inte kan simma befinna sig i vatten utan sina föräldrar. Det går dock alldeles utmärkt att träna vattenvana och simning på egen hand. Läs mer här.

Särskilt under sommarmånaderna längtar många efter en egen pool och visst finns det många fördelar med att skaffa sig en egen pool i trädgården. Självklart kan du lära ditt barn simma genom att besöka ett badhus, men med en egen pool hemma kan inlärningen ske i lugn och ro.

Lär barnen simma hemma

Det kan låta utopiskt och dyrt att skaffa en egen pool men faktum är att ni kan åstadkomma en hel genom att träna enkla rörelser i vatten samt att våga gå i och ur poolen på egen hand. Naturligtvis är en vuxen ständigt närvarande. Utbudet av olika typer av pooler är stort och hos www.pahlen.se/ kan du hitta ett brett sortiment samt en användarvänlig poolguide. Oavsett om du väljer en poolstomme av plåt, cellplast eller glasfiber får du en pool som är tillräckligt stor för att hela familjen ska kunna simma tillsammans. Små och uppblåsbara pooler kan hjälpa er att träna vattenvana men när simrörelserna väl sitter finns det inte mycket plats att ta ut svängarna på.

Träna i en trygg miljö

Genom att skaffa en egen pool hemma kan du och ditt barn träna där barnet befinner sig just nu och i egen takt utveckla simkunskapen. Trygghet är en av nyckelfaktorerna bakom att överhuvudtaget kunna lära sig simma. En annan fördel med egen pool är att ni kan simma när ni vill utan att behöva känna stress eller press att hitta en sjö eller en bassäng där det finns plats för simträning och ett svalkande bad. Med tanke på att simundervisningen har gått ned i åldrarna kan det kännas säkrare att själv kunna påverka barnens simkunnighet och leka fram viktiga färdigheter. Fördelarna är många med att lära barnen simma hemma och de får bland annat daglig och regelbunden träning. Du får till exempel själv möjlighet att simma dig i form med ett härligt morgondopp när det passar dig. Du slipper dessutom dyra poolsemestrar. Skaffa pool idag och njut av alla fördelar i din egen trädgård.