Inredningstips till barnrummet

Barnrummet ställer särskilda krav på funktionalitet och lekfullhet. Låt barnen vara involverade i inredningsprocessen. Dekorera och gör rummet personligt med roliga prylar. Tänk även på förvaringen, lekytan och färgerna för att skapa ett perfekt barnrum.

Att inreda barnrummet är både roligt och viktigt. Barnrummet måste vara anpassat för familjens minsta. Här måste barnen kunna leka och vila. Dessutom är det viktigt att rummet är praktiskt och har tillräcklig med förvaring. Sen får rummet gärna vara vackert inrett i en stil som både stora och små gillar. Här får du några smarta inredningstips till barnrummet.

inredning för barnrumInred med barnen

Barn tycker om att få vara delaktiga i processen och det ökar chansen för att de kommer att trivas i rummet. Låt dem vara med och välja färger och små roliga dekorationsdetaljer. Hos https://varuhus1.se/presenter-1 hittar ni många fina detaljer som kan göra barnrummet personligt och roligt. Tänk på att barnrummet bör utstråla lekfullhet. Att inreda med roliga och innovativa prylar är bra för barns interaktion och nyfikenhet. Billiga dekorationsdetaljer och prylar är det bästa sättet att snabbt skapa förändring i rummet. Exempel på uppskattade saker till barnrummet är bland annat:

  • Mjukisdjur
  • Pennset
  • Roliga förvaringar och lådor
  • Bäddset och filtar

Förvaring & lekyta

Förvaring är A och O i barnrummet så att det är lätt att städa. Barnrummet kommer förmodligen oftast att vara stökigt, men med bra förvaring som fina korgar och lådor går det att underlätta städningen en aning. Utnyttja dolda glömda förvaringsutrymmen, exempelvis under sängen. Med en fin sängkappa döljer du enkelt kartonger, lådor och korgar. Se till att det finns ordentligt med yta i rummet så att barnen kan leka. Det kan vara en bra idé att lägga en mjuk matta som ger en mysig känsla samt dämpar ljudet från slamrande leksaker.

Välj ett färgtema

I barnrummet gäller det att hitta en balans mellan lekfullt och fridfullt. Genom att välja ett färgtema undviks att det blir för mycket av det goda. Inred efter vald färgskala för ett sammanhängande och vackert resultat.

Spartips

Barn växer snabbt och därför kommer de snabbt att växa ur den gulliga lilla sängen och minifåtöljen. Därför kan det vara en bra idé att välja vanliga möbler istället för barnmöbler, särskilt för de lite större och dyrare inköpen som säng och garderober. Om du gärna vill ha de gulliga barnmöblerna kan du köpa dem begagnade.