Ett lite poppigare dop, helt enkelt!

Måste ett dop vara sådär traditionellt som i hovets salonger? Nej! Och innan någon blir kränkt eller ledsen: det är inget fel med traditioner, men vi som är lite poppigare av oss kunde behöva lite inspiration till att arrangera en dopfest som kanske sticker ut lite och tar ett steg bort från det där klassiska dopet med de klassiska estetiska detaljerna.

Att arrangera ett dop behöver inte alls innebära att du måste ”naila” de där traditionsenliga dukningarna, prinsessornas klänningar och de röda och blå små banden till flick- och pojkbarn. Det finns faktiskt ingen lag som säger att ett dop måste se ut på ett visst sätt – men visst kan ni hålla kyrkoceremonin som den ska se ut. Spana in de här söta servetterna från Calligraphen med massa olika söta motiv: https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/barn/dukning-till-dop-kalas/servetter-2/index.html! Börjar det inte poppa upp idéer på en gång?

Arrangera dop med din egen smak!

När folk arrangerar dop brukar de genast söka efter inspiration från hovets alla dop. Vilken klänning hade Estelle, vad var hemligheten bakom prins Gabriels dräkt och hur såg det ut när Adrienne döptes? Plötsligt sitter man där och tänker att det där är ouppnåeliga ideal som kanske inte är så lätta att efterlikna. För dopgåvan till ditt barn blir kanske inte ett landskap, ett helt bibliotek eller smycken i ovärderliga ädelstenar? Nja…

Att arrangera ett dop för den mer poppiga och enkla stilen är superkul! Välj ut ett gulligt tema: varför inte köra allting i nyckelpigstema? Det finns både servetter, girlanger och klänningar som kan passa för det dopfärdiga barnet. Kanke kan ni till och med gå så långt att beställa en tårta med nyckelpigemotiv – det går att spåna på hur länge som helst. Eller varför inte ett annat tema, i regnbågens färger? Kort sagt: vad vill du? Helt plötsligt blir det kanske lite enklare att genomföra en rolig dopfest, som är mer på dina villkor snarare än en redan färdigskisserad mall. Det tycker i alla fall vi på Poppilopp. Lycka till med att arrangera en lite mer speciell dopfest!