Barnkläder kan vara billigt

Att köpa kläder till sina barn är bland det roligaste som finns. Speciellt om man ska ha sitt första barn, då man måste fylla på lagret av kläder från grunden. Men det är många som upplever att pengarna rinner iväg lite för lätt, och plaggen används oftast inte så mycket när bebisen väl kommer, eftersom barnets storlek ständigt förändras. Så hur kommer man undan billigare när man ska shoppa barnkläder?

De senaste åren har klädhandeln på internet ökat markant, och det inkluderar även barnkläder och babykläder. En följd av detta är att även försäljningen av begagnade barnkläder ökat mer och mer. Främst är det flickkläder och kläder för barn över ett halvår som går åt, enligt en artikel i Dagens Nyheter. Märkeskläder går åt en del, men främst är det de funktionella, slitstarka plaggen som säljer som smör i solsken.

10083136--

Enligt en artikel i Metro är myten om småbarnsföräldrar som bara köper lyxiga och dyra kläder till barnen alltså inte helt förankrad i verkligheten. Det färgglada retrokläder och könsneutrala plagg som gäller snarare än Gucci och Dior, vilket speglar hur dagens småbarnsföräldrar ser både på kläder och på sina barn.

Men självklart kanske man inte vill köpa alla baby- och barnkläder begagnat. Det finns ju faktiskt saker som man vill ha helt nya till sitt barn, som till exempel underkläder och strumpbyxor. Och att shoppa barnkläder på nätet är ingen dum idé, för oftast kan man handla lite billigare och kanske hitta någon kampanj på webbutikerna. Och då gäller det att vara smart och shoppa från de webbutiker som har lägst priser på barnkläder från kända märken. Det finns inget tråkigare än att ha klickat hem en massa kläder och sedan upptäcka att man kunde fått det flera hundra kronor billigare någon annanstans. Gör därför ett ordentligt researchjobb och jämför vad de olika butikerna tar för ett visst plagg, så kommer du säkerligen att spara pengar.

Någon som har koll på detta med mode för barn är bloggaren Sindy Niklasson som alltid klär sin lilla Lucy i tuffa kläder trots en knaper ekonomi. Den som missade första säsongen kan titta på alla avsnitt på Tv4 Play och alla andra kan nu glädjas åt att ännu en säsong är på gång.