Satsa på begagnade kläder

Daniela Karlsson värnar om miljön och tar hand om gamla barnkläder. Genom att erbjuda resten av staden möjlighet till att köpa kläder och leksaker till ett bättre pris har nu en helt egen butik att driva. Det finns många fördelar med att handla begagnat, det handlar inte enbart om pengar.

Som vi skrivit om tidigare är det lättare än man tror att spara ner på kostnaderna på barnens kläder. Just i de unga åldrarna växer kroppen i rekordfart och större storlekar behövs varje år. Detta problem känner Daniela Karlsson väl igen och löste problemet på egen hand. Som det står i artikeln har hon nu öppnat en egen secondhand butik som säljer kläder och prylar endast för barn.

Konceptet i Danielas butik ser ut som så att kunderna får ta hem olika typer av kassar, fylla dem med relevanta saker så som kläder, böcker, leksaker spel och filmer. Sedan tar hon betalat för varje påse och sätter priser på sakerna som sedan läggs ut i butiken för försäljning. Butiken ligger i Vårberga centrum och heter Lillemors second hand.

Varför second-hand?

Det finns fler fördelar än de låga priset när man väljer att handla begagnat. Genom att ta tillvara på redan tillverkade klädesplagg och leksaker bidrar man inte till stora sophögar och ur miljöperspektiv är detta väldigt bra då produktionen av bomull inte uppmuntras på samma sätt. Man kan även lyckas med att klä barnen i unika kläder om man köpt dem begagnat, eftersom just det plagget kanske inte längre säljs.