Så skapar du mysiga sovrum för hela familjen

Sovrummet är ett viktigt rum där du tillbringar en stor del av din tid, även om du mest sover bort den. För att må bra behöver både du och din familj sovrum som ger vila och ro. För att inreda ett sovrum är det viktigt att du dels utgår från personligheten och åldern, dels satsar på sköna sängkläder och snygga detaljer som gör att både sängen och rummet känns personligt.

En mysigt sovrum gör mycket för att få en god natts sömn, vare sig du är 3 år, 13 år eller 43 år. Sköna sängkläder, gardiner och mattor gör stor skillnad för att du och dina kära verkligen ska trivas och komma till ro. Du hittar snygg inredning som förgyller både sovrum och hela hemmet hos Nolhaga Hem, som just nu har många fina erbjudanden på påslakan och hotellsatin.

Ditt sovrum

Ditt sovrum ska få dig att längta efter att få gå och lägga dig. För dig som vuxen är det lättare att inreda sovrummet utifrån just det behovet, då sovrummet inte också är ”ditt rum”, som det är för barn och tonåringar. Men även många vuxna kan behöva ändra inredningen i sitt sovrum och plocka bort ”leksaker” för att sova bra. Ju mindre saker du har i ditt sovrum, desto bättre kommer du att sova. Det finns en anledning till att hotellrum ser så sköna ut: allt är stilrent och bara det nödvändigaste finns i rummet. Det kan kännas lite tråkigt i vardagsrummet eller köket, men i sovrummet är den stilen perfekt. Tapetsera eller måla sovrummet i kalla naturfärger, så kommer du att sova bättre. Sedan är det alltid roligare att gå och lägga sig i snygga och sköna sängkläder. Du kan enkelt lyfta ditt sovrum med

  • Ljusstakar
  • Snygga sängkläder
  • Matta
  • Rofyllda tavlor
  • Härligt sängöverkast

Glöm inte mörkläggningsgardiner om du har sömnproblem.

Tonåringens sovrum

Som förälder kan du inte alltid göra så mycket i ditt tonårings rum, men du kan försöka hjälpa din tonåring att sova bättre genom att helt enkelt ha ordning. Många tonåringar gillar starka färger, roliga detaljer och massa bilder, och har ett stort behov av att få ha sin egen stil. Samtidigt lider många tonåringar av sömnproblem, ofta kopplat till mobilen och datorn. För att hjälpa din tonåring att komma till ro bör du ha tydliga internettider och inte tillåta mobilen för sent på kvällen. Föräldrar som ger sina barn och tonåringar kloka regler att följa hjälper sina barn att både växa som individer och hjälper dem att orka med skoldagen. Förutom internet och mobiltid, så kan du ge din tonåring mörka gardiner, så kommer den lättare till ro. Och självklart snygga sängkläder och ett mysigt och varmt sängöverkast.

Barnens sovrum

De flesta barn både leker och sover i samma rum. För att inreda barnrummet för både lek och sömn, så bör du satsa på ljusa färger, enhetliga förvaringslådor och smarta bokhyllor. Hjälp ditt barn att hålla ordning och städa upp leksakerna, så blir det lättare att somna då rummet är städat. Ett tips är att köpa en riktigt stor och luddig matta som både är skön för kalla dagar och att sitta och leka på. Barn älskar roliga sängkläder med djurmotiv.