Sälja leksaker online?

Vad ska du sälja i din webbshop? Barnkläder och leksaker kanske? Då är det bäst att lansera snart för att kunna haka på julshoppingen.

leksakerOm du har en idé om en webbshop med leksaker och barnkläder ­– är det läge att lansera denna under Black Friday eller litet innan. Det gör att du förhoppningsvis får flyt och plockar kunder under julrushen. Om du använder dig av plattformen Magento, som levereras via Vaimo.

Sälja barnkläder och leksaker – nytt eller begagnat?

Barnkläder och leksaker behövs året om, inte bara under jul eller till födelsedagar. Barnkläder kan även köpas begagnat, eftersom barn ändå växer ur sina paltor rätt så fort när de är mellan 0-10 år, ja, hela barndomen egentligen. Men leksaker är inte det bästa att köpa begagnat, på grund av detta:

Man ska undvika de plastleksaker som är mjuka och producerade före år 2007. Därefter kom nämligen ett förbud inom EU mot ftatalater som fanns i de gamla och mjuka leksakerna. Ftatalater har visat sig vara hormonstörande för små barn och Kemikalieinspektionen varnar för dem – Expressen Leva & Bo

Att sälja begagnade leksaker är med andra ord ingen hit, eftersom det kan vara farliga ämnen i dessa. Inte bara ftalater utan även antimon, barium, brom, kadmium, krom, bly och selen. Så väljer du att även sälja leksaker på din webbshop – se till att sälja nyproducerade och godkända produkter för säkerhets skull.

Gosedjur och farliga ämnen

I Forskning.se går det att läsa om hur gosedjur ofta är helt ofarliga, trots att de tillverkats för länge sen. Om det är något som innehåller eller kan innehålla en farlig kemikalie är det någon plastdel på nallen, till exempel nosen. Men annars är det inte särskilt många farliga ämnen som finns i det tyg som gosedjur är gjorda av.

I badankor och badleksaker som blåses upp kan innehålla gifter, men det går inte att säga att barn som badar med dessa automatiskt tar skada av hormonstörande kemikalier. Halterna är låga generellt sett.