Behålla relationsmagin efter semestern

Semesterperioden är för de flesta yrkesarbetande ett andningshål i året. En tid på året då det går att spendera ordentligt med tid med nära och kära. För många börjar dock hösten med separationer. Hur kan ni bibehålla magin i relationen när vardagen kommer åter?

Att ha semester tillsammans med en partner kan vara alldeles fantastiskt, men det kan också sluta i en kraschlandning när vardagen återvänder. Närheten ni känt till varandra under några veckor byts än en gång till en vardag där utrymmet och tiden ni har att ge varandra är begränsad. Hur gör ni för att bibehålla gnistan och magin? Ibland funkar det förstås bra med presenter. Varför inte ett smycke ur kollektionen morgongåva från Efva Attling, smycken som till sin formgivning representerar den perfekta kombinationen av lyx och romantik.Behålla relationsmagin efter semestern

Efter semestern ökar separationerna

Det är lätt att tänka att en relation borde vara som starkast efter en semester. Förhoppningsvis har ni spenderat en hel del tid i varandras närhet, tid som gjort att relationen stärkts. Statistik visar dock att antalet skilsmässor och separationer är som störst i september. Enligt tidningen Elle skickas en hel del skilsmässoansökningar in precis i samband med att semestrarna tar slut. Det innebär att det är många par som behöver en boost i sina relationer just precis när den tidiga hösten är på ingång. Ett sätt att göra det är att låta en del av sommarens spontanitet hänga med in i vardagen.

Överraska din partner

Att regelbundet ge gåvor är ett sätt att överraska din partner, men det kan också handla om utflykter och resor samt väldigt vardagliga små överraskningar. Enligt parterapeuten Kyle Cammon är överraskningar då och då ett sätt att föra in ny luft i en relation. Något som blir nödvändigt för att relationen ska kännas meningsfull på sikt.

Fortsätt att kommunicera

Med mindre tid att ägna er åt varandra följer också att det blir mindre tid över till att kommunicera. Det som kallas ”silent treatment” är det mest uppenbara exemplet på bristande kommunikation, men det sker i regel i samband med bråk. Kommunikation är dock lika viktigt i tider av kris som i harmoni.