Så får du ner räntekostnaderna

De flesta svenska familjer kämpar med lån och att betala för mycket i ränta. Ränteskulder är ett stigande problem i många svenska hushåll, särskilt för barnfamiljer. Genom att samla de mindre lånen till ett stort, kan du får ner räntekostnaderna markant.

Många svenskar har flera mindre lån: kreditkort, avbetalning på en resa, kläder, möbler och mikrolån med mycket hög ränta. Du vill naturligtvis bli skuldfri, men hur mycket du än betalar av på lånen, så är de ändå kvar. Och på grund av dessa månatliga skulder behöver du också köpa nästa tv, dator eller köksrenovering på avbetalning. Det bästa och snabbaste sättet att komma ifrån den höga räntan är genom att samla din lånen och betala av dem med ett större lån, men med låg ränta. Ett tips är att samla dina lån enkelt hos Nordax så kan du äntligen börja arbeta på att bli skuldfri och få en god ekonomi.

Beräkna familjens skuldberg

Skriv ner alla de mindre lån som du har. Hur mycket betalar du per månad och lån? Hur mycket av den betalningen är ränta? Det är inte ovanligt att svenskar betalar av på en tre år gammal dator månad efter månad, utan att skulden sjunker markant. Räntan äter upp avbetalningen. Det är liksom tanken med att sälja saker på avbetalning. Barnfamiljer har också många utgifter: flera mobiler, datorer, surfplattor, stor soffa och så vill de flesta åka på en riktigt familjesemester en eller två gånger per år. Under coronapandemin är det också många som blivit arbetslösa eller permitterade och familjens inkomster har sjunkit. Men inte skuldberget. Det är därför klokt att du samlar dina lån.

Få bättre ekonomi

När du samlar dina lån får du också bättre kontroll över din ekonomi. Det ger dig en möjlighet att arbeta mot att bli mer ekonomiskt oberoende, att slippa vara slav under räkningarna varje månad. För att verkligen få en bättre ekonomi räcker det inte med att bara samla lånen, även om det är ditt första och smartaste steg, du måste också medvetet arbeta på att bli skuldfri. De pengar som du får över bör du sedan börja investera: då kommer du att vara förberedd vid nästa globala finanskris.