Ge ett smycke till någon du älskar

Födelsedagar, nya jobb, högtider, frierier eller helt apropå – det finns många anledningar att ge sina nära och kära presenter. Det är inte bara kul för mottagaren utan också trevligt för dig själv då det är glädjande att se någon överraskas. Presenten kan vara stor eller liten, dyr eller billig; så länge det ligger omtanke och varma känslor bakom den blir den alltid lyckad.

Om du vill ge bort något mycket personligt som kommer att vara ett helt liv är ett smycke ett av de allra bästa alternativen. Örhängen, armband, ringar och halsband gillas av alla åldrar och kommer att uppskattas under en lång tid framöver. Ett hjärta till någon du älskar, en blomma till en kär släkting eller en trendig liten kedja med hänglås för att symbolisera vänskapen med dina närmaste vänner är alla vackra och fina gåvor.

Heta smycken just nu

Precis som med kläder och frisyrer har det alltid gått olika trender inom smyckesvärlden. Det har handlat om allt från egyptiska motiv åt romerska kvinnor till diamantdiadem åt svenska kungligheter och olika bruk av exempelvis silver och guld. För närvarande råder det ett antal trender som kan vara kul att haka på. Enligt modespanare för Damernas värld kommer till exempel låga skor kompletteras snyggt med ankelkedjor för hösten 2020, liksom stora örhängen och kedjor i kläder, smycken och andra accessoarer.

En annan kul trend är att skapa egna kombinationer av berlocker som du hänger i kedjor eller läderband och ger bort. Det kan till exempel vara olika bokstäver, nycklar, kors eller stjärnor som alla har speciella betydelser för dig och din vän. Smycken kan visa era gemensamma intressen eller det ni stöttar, till exempel en Venussymbol som står för kvinnokraft eller en hand som hjälper utsatta flickor. Smycken betyder så mycket mer än skönhet, de uttrycker vem du är!