Barnkläder är kul

För vissa är barnkläder ett nödvändigt ont, men så behöver det inte vara. Det finns barnkläder som är både praktiska och roliga.

Enligt August Strindberg är barn det roligaste som finns, men också ”ruskigt dyra”. På den gode Augusts tid fanns förvisso inte overaller, men det är en utgiftspost som har en tendens att springa iväg en aning i många barnfamiljers budget. En bra overall är nämligen dyr, men ändå en av de bättre investeringarna man kan göra. Bra overaller gör att barnen varken blir blöte eller fryser, så spara hellre in på något annat i klädväg, för att få råd med overaller och andra ytterplagg av bra kvalitet, åtminstone för kallt och blött väder.

Att lägga pengar på regnställ och vinterkläder behöver inte innebära att barnets övriga garderob blir en tråkig historia. Det finns många knep att ta till för att skaffa fram rolig och fina barnkläder för en billig penning. Eftersom barn snabbt växer ut sina kläder finns det en gigantisk marknad för begagnade barnkläder. Här kan man göra riktiga fynd, som underställ, fleecetröjor m.m. Det finns många ställen att leta på. På många orter anordnas klädbytardagar med jämna mellanrum, och där kan man om man har tur hitta vad man behöver utan att lägga ut några pengar. Det gäller dock att man har kläder att byta med.